‎"ya Allah, jika rezekimu masih diatas langit, turunkanlah, dan jika ada didalam bumi, keluarkanlah, jika sukar mudahkanlah, jika haram sucikanlah, jika masih jauh dekatkanlah, dengan berkat waktu dhuha, keagungan, keindahan, kekuatan dan kekuasaanMu, limpahkanlah kepada kami segala yang telah Engkau limpahkan kepada hamba hambaMu yang soleh...." amin....

Tutorial : Create Page Untuk Menu Tab (biasa)



salam smua.....
ok semua....kali ni kite blaja nk buat page untuk menu tab biase..
mcm kat bwh ni...yang ade tulis 'Muka Depan, Macam2 Citer' tu...

1.  design > new post > edit page

2.  tekan create page / new page

3.  kat bahagian page title tu taipla tajuk2 yg korang nk letak...macam tulisan merah akk kat ats tu..taip satu2 dulu ye...

4.  lps tu nk masukkan link kat dalam page tu pulak buat mcm ni...taip dulu tajuk2 citer yang korang pernah post....

5.  lps tu pergi ke blog korang (bkk page lain la ye...) korang highlightkan tajuk yang korang post..bkn page title ye...tp tajuk kat dlm entri yang korang taip tadi..kat page yg korang bkk td..klik la mane2 citer yg korang prnh post then kat atas skali (yg ade www tu) korang copy ye..


6. tajuk yg korang dh highlightkan tadi, korang klik kat perkataan pautan. kat web adress tu korang paste la link yg korang copy kat ats td tu (www.contoh.) dan tekan OK.buat di cara yg same di setiap tajuk yg pernah korang post. dh siap satu bab... 


7.  skrg tekan publish post kat bwh yg kale oren tu.korang tick blog tabs. save dan tgk ape hasilnye.jd tak...?


8.  kalau rase nk tukar kale tab korang pergi ke : design > template designer > advance > tabs text 


**akk mintak maaf ye kalo ade yg x faham ape yg akk ajar....ni nk cpt punye keje...

kalau x boleh buat pegi ke sini 

2 ulasan:

  1. @ninaloque
    Klik kat sini http://www.lyssasecret.com/2011/04/tutorial-create-page-untuk-menu-tab.html

    BalasPadam

Cer Komen...

Order Form

Name:
Email Address:

Create a web form here

RM20 sahaja...

RM20 je....

Klik La Kalau Nak Tau

Nak Jana Pendapatan, Klik Sini...Nak Order Pun Boleh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...