Bahan-bahan:
- 10 keping roti putih
- 5 scope aiskrim (apa2 perisa)
- Plastik wrap ( untuk balut roti) *simpan dlm bekas pun blh...tp pastikan bertutup ye...
- Minyak
Cara-cara:
- Gelek roti tu bagi padat
- Skopkan aiskrim ke atas roti. Tutupkan aiskrim dgn sekeping roti lagi.
- Tekan acuan telur yang bulat tu (gune cawan/botol air pun blh) supaya roti terputus
- Pastikan roti bercantum supaya aiskrim tidak meleleh keluar.
- Balut dengan plastik pembalut dan simpan dalam frezeer selama 3jam atau semalaman
- Keluarkan dari tempat pembeku dan goreng dalam minyak yang panas hingga kuning keemasan. Jangan lama, paling kurang 1-2min sahaja tp pastikan minyak sudah betol2 panas.
Lenyekkan / Gelek roti bagi padat
Letak eskrem atas roti
Lapiskan dengan roti
Tekapkan dengan botol air sampai roti putus
Nanti roti jadi mcm ni....
Ni...dah siap goreng....
*Selamat mencube.....
Tiada ulasan:
Catat Ulasan
Cer Komen...